Keitä me olemme

 

Olemme pieni perheyritys ja haaveenamme oli ollut jo pitkään perustaa kahvila jossa itsekin viihtyisi. Keväällä 2015 avasimme ensimmäisen kahvilamme: Eurooppalaishenkisen Cafe Zocerian Leppävaaraan Läkkitorille. Hyvä asiakaspalvelu, kahvi, tee ja laadukkaat tuotteet ovat toimintamme kulmakiviä. Asiakkaiden viihtyvyys on meille ensisijaisen tärkeää.

Syksyllä 2015 Cafe Zocerian lauteille kiipesi ensimmäisen kerran bändi ja perjantain Live-bändi-illat saivat alkunsa. Myöhemmin ohjelmistoon otettiin myös Stand up-illat, joita Leppävaarassa järjestetään kerran kuukaudessa lauantaisin.

Joulukuussa 2016 Cafe Zoceria valittiin Leppävaara-seuran toimesta Leppävaaran valopilkuksi ja tammikuussa 2017 saimme kunnian tulla valituksi Espoon parhaaksi kahvilaksi Länsiväylä-lehden lukija äänestyksessä.

Cafe Zocerian historiassa käännettiin uusi lehti, kun laajensimme toimintaamme Akseli Gallen-Kallelan museon historiallisessa pihapiirissä sijaitsevaan Tarvaspään Villa Linuddiin ja Tarvaspää Cafe Zoceria avasi ovensa toukokuussa 2017.

Mistä Cafe Zoceria sai nimensä?

Perustaessamme kahvilaa, meillä oli pohdittuna kymmeniä, jollei satoja nimivaihtoehtoja kahvilalle. Mutta tuntui siltä, että kaikki ehdolla olleet nimet olivat jo käytössä. Sitten mietimme miten voisimme yhdistää nimeen myös jotain paikallista kosketuspintaa ja mieleen tuli, että Albergan kartanoa on kutsuttu myös sokerilinnaksi, koska nykyinen päärakennus on rakennettu osin sokerilaatikoissa käytetystä puutavarasta. Sokeri-sanasta muotoutui sitten väärinkirjoitettu Zoceri ja tuo sana muistutti myös Sakarin (toinen perustajista) Italiassa saamaa nimitystä Zakari. Lisäksi ensimmäinen kahvilamme perustettiin Läkkitorilla sijaitsevaan Galleria- ostoskeskukseen, lisättiin nimeen vielä perään a-kirjain ja nimi sai viimein muotonsa CafeZoceria. Hauska yhteensattuma olikin, että kun meille tarjoutui mahdollisuus perustaa kahvila Tarvaspäähän, istui Cafe Zoceria nimensä puolesta myös sinne, sillä Akseli Gallen-Kallela osti Tarvaspään puolisonsa Maryn suvulta Albergan kartanon mailta.

Joa ja Sakke