Tapahtumat

CAFE ZOCERIA LÄKKITORILLA LIVE MUSAA JOKA PERJANTAI JA SILLOIN TÄLLÖIN LAUANTAISIN PIKKUTUNNEILLE ASTI JA KERRAN KUUKAUDESSA LAUANTAISIN STAND UP-ILTA.

Tarkempia tietoja bändeistä ja esiintyjistä löytyy CafeZoceria Facebook-sivuilta tapahtumakalenterista. Fb- sivuille on myös kirjattu tulevia tapahtumia pidemmälle kuin tälle sivustolle.

Liput kahvilasta ennakkoon n. 1 1/2 kk ennen tapahtumaa ja ovelta Cafe Zoceriasta.

 

 

 

Pe 29.9. DustyHound BluesBand klo 21.00

DustyHound on vuonna 2016 perustettu kuusijäseninen suomalais-englantilainen BluesBändi pääkaupunkiseudulta. Soittokokemusta bändistä löytyy yhteensä yli 200 vuotta. Lähtökohtana on blues. Ei kuitenkaan ihan puuvillapellon laidoilta vaan pyrkimys on viihdyttää myös yleisöä. Yhtyeen jäsenet sanoittavat ja säveltävät myös itse. Lainakappaleina on tuotantoa mm. Howlin’ Wolf, Muddy Waters, BB King, Sonny Boy Williamson, John Mayall, Jim Hendrics jne. . Bändin kotisivut löytyvät haulla ”Facebook DustyHoundBb”.

https://www.facebook.com/DustyHoundBb/videos/225895691209377/
https://www.facebook.com/DustyHoundBb/videos/303022760163336/

Liput 10€.

 

Pe 6.10. Kärtsy klo 21.00

” Kärtsy tunnetaan parhaiten kansainvälisilläkin markkinoilla paljon vaikuttaneen, juuri kunniakkaat 30-vuotta täyttäneen, Waltari-yhtyeen laulaja-basistina.

Viimeisen viiden vuoden aikana Kärtsy on luonut uraa myös trubaduuritaiteilijana Waltarin ohessa kierrellen Suomea ristiin rastiin.

Kärtsyn akustiseen instrumentaatioon kuuluu luonnollisesti akustinen kitara, mutta myös piano on setissä huomattavassa roolissa, joka tuo settiin rikkautta, verrattuna moniin ”perustrubaduureihin”.

Setin repertuaari on hyvin Kärtsyn näköistä, joka varmasti uppoaa niin nuorempaan, kuin hieman varttuneempaankin yleisöön. Noin puolet koostuu cover-kappaleista (tilatessaan saa myös kokonaisen cover-illan) ja puolet artistin omista hengentuotteista. Covereiden pääpaino on 90-luvun hiteissä ala Nirvana, Red Hot Chili Peppers, Depesche Mode ja Blur, mutta myös 2000-luvun materiaalia löytyy ala Linkin Park, Lady Gaga ja Paramore. Toki myös klassikot kuuluvat illan huipentumaan ala Led Zeppelin, Queen, Bowie ja Prince.

Kärtsyn monipuolisessa musiikkimaailmassa ovat ihmiset kovasti viihtyneet ja myös artistin valovoimainen persoona luo heti juhlallisen perusvireen illalle.”

Linkki facebookkiin:
https://www.facebook.com/kartsytv/

Liput 10€.

 

Pe 13.10. Swingin`Gents

Swingin’ Gents on esittää letkeästi svengaavaa cocktail jazzia italoswingillä ja lattarirytmeillä maustettuna. Yhtyeen esikuvia ovat mm. Nat ”King” Cole, Bobby Darin, Jim Hall ja Barney Kessel.

Swingin’ Gentsin jäsenet ovat pitkän linjan jazz- ja roots-muusikoita, tuttuja lukuisista kokoonpanoista jo 1990-luvulta lähtien. Haluamme tuoda jazz- ja viihdestandardien vahvat melodiat ja svengaavat rytmit muidenkin kuin vannoutuneiden jazzin ystävien tietoisuuteen – tässä ajassa elävästi mutta alkuperäisesitysten henkeä kunnioittaen.

Swingin’ Gentsin kanssa viihdyt svengaillen tai fiilistellen, hyvän mielen musiikkia kuunnellen ja viileitä juomia siemaillen.

Swingin’ Gents:

Liput 10€.

 

Pe 20.10. Uriah Heep coverbändi The Innocent Victims

Lajinsa paras yhtye!

Perjantaina 20.10. Cafe Zoceriassa esiintyy uudelleen tuvan täyteen myynnyt The Innocent Victims.
”Olemme vähintään Pohjoismaiden paras ja Heep-fanien ympäri maailmaa arvostama Uriah Heep -coveryhtye”, sanoo yhtyeen laulaja Sami Koivisto.
Yhtye soittaa Uriah Heepin hittejä ja 1970-luvun progressiivista tuotantoa autenttisilla instrumenteilla. Yhtyeen keikoilla kulkevat normaalisti aidot Hammond ja Moog, joista kosketinsoittajavelho Tomi Korpela loihtii autenttiset tunnelmat pieteetillä kurittaen.
”Kitaravirtuoosimme Janne Riihimäen hämmentävän monipuolisen repertuaarin perustalla soivat wahwah-pedaali, slideputki ja totta kai myös akustinen.”
”Elävä rumpuaivo” Juha Hämäläinen hoitaa rumpalin hommat tahdin tarkkuudella, voimalla ja herkkyydellä, erikoisefektejä unohtamatta.
Laulaja Koiviston vivahteikkaasti vibroittamaa ja elävästi tulkitsemaa laulua taustoittavat moniäänisesti muut bändin jäsenet.
Täydelliseen Heep-tyyliin svengaava, polveilevan melodinen Pia Korpelan basso on The Innocent Victimsin perustolppakorkoja.
”Nappaapa Pia bassoineen sulavasti myös solistin paikan silloin tällöin”, Koivisto sanoo.
Yhtye keikkailee pääkaupunkiseudulla ja eri puolilla Suomea sekä Heep-fanien kansainvälisissä Heepvention-kokoontumisissa, esimerkiksi Belgiassa. Lavalle on noussut jopa Uriah Heepin alkuperäisbasisti Paul Newton.
”Olemme myös lämmitelleet Tavastian lauteet Uriah Heepin kaikki hitit kirjoittaneelle Ken Hensleylle sekä Uriah Heepin ja Ozzy Osbournen ex-rumpalille Lee Kerslakelle.”

Jäsenet:

Sami Koivisto – laulu
Pia Korpela – basso, laulu
Janne Riihimäki – kitarat, laulu
Juha Hämäläinen – rummut ja taustalaulu
Tomi Korpela – Hammond-urut, Moog ja muut kosketinsoittimet

Liput 10€.

 

Pe 27.10. Eeva Äärelä klo 21.00

Nuoruutta, intoa, sinisiä säveliä, taitoa ja kokemusta. Sitä on Eeva Äärelä Duo, joka soittaa omia uusia bluesbiisejään ja läheiseksi kokemiaan bluescovereita omin tuorein sovituksin. Biisit esitetään vahvalla, upealla naisäänellä ja taidokkaasti soivilla akustisilla, sähkö- ja slidekitaroilla. Duo luo viihdyttävän tunnelman, joka muodostuu vanhasta ja uudesta akustisesta ja sähköisestä bluesista sekä rouheasta bluesrockista.

Viimeisen kolmen vuoden aikana määrätietoisesti kiihtyvään tahtiin keikkailleessa Helsingistä tulevassa duossa soittavat Eeva Äärelä (laulu, kitarat) ja Harri Louhensuo (kitarat). Lukuisten pubikeikkojen lisäksi he ovat soittaneet kotimaisilla bluesfestivaaleilla mm. Puistobluesissa 2015, 2017 ja Pihlajamäki goes Bluesissa 2017. Jälkimmäiseltä festarilta bluesin valtakunnanverkko Blues-Finland.com kirjoitti arvostelussaan että ”kitaristi-laulaja Eeva Äärelä hiippailee tasaisen varmasti kotimaisen bluesin vakionimiin. Pirteälle, osaavalle ja eteenpäin pyrkivälle naiselle on takuulla kysyntää bluesmarkkinoillamme.” Harri Louhensuo on pitkänlinjan konkarikitaristi ja ansioitunut muusikko, joka on tuttu lukuisista bändeistä. Luvassa siis intohimolla soitettavaa kitarabluesia hyvällä fiiliksellä!

Eeva Äärelä Duo:
Eeva Äärelä laulu, kitara
Harri Louhensuo kitara

Liput 10€.

 

Pe 3.11. KatiMarica klo 21.00

Blues-, Jazz- ja Rockvaikutteista musaa tyylillä, pirskahtelevalla
ilolla ja sielukkuudella.
Suloinen soppa tarinoita, sielukasta tunnelmaa ja rempseää pilkettä
silmäkulmassa.

KatiMarica: Solisti, kitaristi, basisti, kosketinsoittaja ja rumpali.
Instrumentit vaihtelevat illan kuluessa bassosta ja kitarasta
akustiseen kitaraan ja kontrabassoon tunnelman mukaan.

Tervetuloa viihtymään!

Liput 10€.

 

Pe 10.11. Barlast klo 21.00

Barlast luo uutta ilmavaa maailmanmusiikkia, jonka taustalla kuuluu hiljaisuus. Tarpeeton on riisuttu pois. Ainoastaan nimestä tuli painolasti.

Barlastin debyyttilevy Ihantola julkaistaan helmikuussa 2017. Suurin osa levystä on äänitetty livenä Helsingin Ihantola-talon tornissa. Jos tarkkaan kuuntelee, saattaa kuulla Kallion äänimaiseman koirineen ja hälytysautoineen.

Kansanmusiikki ja jazz lähtökohtanaan kokoonpanon muusikot luovat genretönta uutta musiikkia, joka paikoin noudattaa tarkkaa sovitusta ja paikoin löytää muotonsa juuri siinä hetkessä vapaan improvisaation kautta.

Philip Holm – Kontrabasso
Heikki Hänninen – Kitarat
Minna Koskenlahti – Rummut, huilu
Sanna Salonen – Sopraanosaksofoni, bassoklarinetti, mänkeri

Liput 10€.

 

Pe 17.11. Petri Matero Group klo 21.00

Kitaristi-laulaja-biisintekijä Petri Materon liidaama ryhmä ponnistaa Suomen bluesrock-kartalle Helsingistä. Omaa voimabluesiaan reilusti rokahtavalla otteella tarjoileva kolmikko laittoi soittokamat yhteen vuoden 2015 keväällä. Visioiden ja soiton hitsautuessa yhteen on yhtyeen missioksi muodostunut sekoittaa rohkeasti perinteistä bluesrock-soppaa maustamalla sitä progressiivisilla vivahteilla tiukat genrerajat rikkoen.

Bändin ohjelmisto koostuu omasta tuotannosta, jossa on kuultavissa vaikutteita sellaisilta esikuvilta kuin Warren Haynes, Robert Cray, Robin Trower ja John Meyer. Zocerian keikalla yhtye esiintyy kosketinsoittimilla vahvistettuna, joten tunnelmia päästään maalailemaan isolla pensselillä.

Liput 10€.

 

Pe 24.11. Trick Bag klo 21.00

Trick Bag on Helsinkiläinen rock and roll yhtye, joka moukaroi turboahdettua musiikkiaan ankarasti ja suoraan kohti. Kesällä 2009 perustettu yhtye koostuu pitkän soittokokemuksen omaavista ”vanhan liiton” rokki-ukoista. Takana on jo paljon keikka kilometrejä ja muutama äänite. Suurin osa yhtyeen musiikillisesta annista koostuu kitaristi Roy Fish Loikalan sorvaamista melodioista ja lyriikoista. Yhtyeen energinen musiikki on saanut vaikutteita mm. legendoilta nimeltä The Pirates, Dr. Feelgood ja Hurriganes.

Big Pjotr: Laulu ja Kitara
Roy Fish Loikala: Kitara ja Laulu
Juuso Haapasalo: Basso
Mane Kovero: Rummut

Liput 10€.

 

Pe 1.12. Antti Kajander, kitara soi klo 21.00

Antti Kajander tuo Kitara Soi -konseptinsa Cafe Zoceriaan 1.12.

”Kitara Soi” tiivistää tutut ja tuntemattomat kappaleet jazz- ja bluesvivahteisiksi tulkinnoiksi.
Luvassa on siis sielukasta ja tunnelmallista ohjelmistoa jossa Eppu Normaalin, J. Karjalaisen ynnä monen muun
artistin kappaleet kääntyvät uusiksi mielenkiintoisiksi versioiksi.

Kajander on keikkailut viime aikana tiiviisti uuden albuminsa tiimoilta ympäri Suomea, mm. Sodankylän elokuvafestivaaleilla ja Saimaa Bluesissa sekä myös Espanjassa ja Englannissa.

Linkkejä:
www.kitarasoi.net

https://open.spotify.com/track/5lP7MpVVSfbiRCob7V5gIb

www.facebook.com/idlewolftheband

Liput 10€.

 

Pe 8.12. The Rockanites klo 21.00

The Rockanites on syksyllä 2015 kitaristilaulaja Tuomas Levonmaan perustama Rock & Roll / Rockabilly -trio, joka nojaa sekä 50-luvun alkuperäiseen amerikkalaiseen että 70-luvun buumivuosien brittiläisen revivalsoundin (à la Crazy Cavan) tyylilajeihin. 2016 yhtye keikkaili jo vakituisesti tehden lisäksi kokonaan omasta tuotannosta koostuvan ”Great Shakes” -levyn joka keräsi kiitosta esimerkiksi arvostetussa Blues News -lehdessä ja esiintyen jopa Prahan lähellä vuosittain järjestettävässä Czech Rumble -rockabillytapahtumassa. Loppuvuodesta 2016 yhtyeen sointi tukevoitui entisestään kun rytmiryhmään vaihtuivat Tuomaksen vanhat soittokaverit Jolly Roger -yhtyeestä, eli Jouni Kaartinen bassoon ja Ande Niemi rumpuihin. Yhteisiä soittovuosia näillä miehillä on takana paljon ja soitto svengaa paremmin kuin koskaan. Keikoilla on lupa odottaa sekä omaa materiaalia että tarkoin valittua lainamateriaalia yllämainituilta aikakausilta. Pidemmittä puheitta, The Rockanitesin keikoilla on lupa ja tapana tanssia!

Liput 10€.

 

Pe 15.12. Matti & Mikko Malmivaara

Matti on hiljattain Tampereelta Helsinkiin kotiutunut laulaja-lauluntekijä, jonka debyytti-EP ”Pahan mielen lauluja” julkaistiin keväällä 2016. Debyyttiä seurasi keväällä 2017 livenä äänitetty musiikkivideo ”Mulla on laulut”. Live-esiintyjä Matti on kiitelty tunnelmanluoja, jonka laulut kuljettavat kuulijan ajatukset hetkessä äärilaidasta toiseen.

http://facebook.com/mattivirallinen
http://spoti.fi/2rBi4a1

Mikko Malmivaara on helsinkiläinen laulunkirjoittaja ja kitaristi. Hän tekee musiikkia teksti edellä, laulut ovat pieniä tarinoita, välähdyksiä elämän kipeistä ydinkohdista. Värikkäissä lyriikoissa arkirealismi ja unenomaiset haavemaailmat vuorottelevat. Mikko Malmivaara laulaa siitä, miten asiat ovat, olivat, tai miten niiden olisi pitänyt olla.

http://www.facebook.com/malmivaara
http://www.soundcloud.com/malmivaara

Liput 10€.

 

Pe 29.12. Main Street Bluesband klo 21.00

Main Street Bluesband on v.-86 perustettu espoolainen blues- blues/rock trio.
Laajaan ohjelmistoon kuuluu sekä omaa tuotantoa, blues standardeja, että klassisia power trio kappaleita a la Hendrix, Cream, Vaughan, Moore ym.
Musiikkia tehdään vahvalla asenteella ja suurella sydämellä.

Main Street Bluesband on:
Fred Ahlberg kitara, laulu.
Ari ”Leru” Heikkilä basso.
Tom Weurlander rummut.

Liput 10€.

 

Pe 5.1.2018 Hi-Five Quintet klo 21.00

Helsinkiläinen Hi-Five Quintet esittää parasta amerikkalaista roots-musiikkia, jonka perusta on 40-luvun ja 50-luvun alkupuolen rhythm & blues musiikissa. Ohjelmistossa on aikakauden merkittävimpien naislaulajien, kuten Ruth Brown, Etta James, Little Esther Phillips, kappaleita.

Kokoonpano:

Mikael Bobacka – basso ja laulu

Timo Järvinen – saksofoni

Saara Koivisto – laulu

Janne Närvänen – rummut

Olli Virkkunen – kitara

Kotisivut: www.hfq.fi

Facebook: http://www.facebook.com/pages/Hi-Five-Quintet/587682444693668

Liput 10 €.

 

Pe 12.1. Sultans of Jungle klo 21.00

Miltä mahtaisi kuulostaa ja näyttää superkokoonpano, jossa solistina olisi Screamin’ Jay Hawkins, kitaristina Link Wray, rummuissa Earl Palmer ja bassossa Duck Dunn – ja kaikki vieläpä turbaaneihin sonnustautuneina?
Vastaus: Sultans of Junglelta!
Yhtye lainaa röyhkeästi ja mestarillisesti Americanaa 30-luvun iskelmästä, 50-luvun rockabillyn kautta, 60-luvun garage rockiin ja ulottaen musiikilliset vaikutteensa aina 70-80-lukujen rockabilly- ja garagerevivalisteihin saakka.
Sultans of Jungle debytoi 90-luvulla, saavutti mainetta rock and roll ja blues – skeneissä Suomessa, katosi maan alle ja palasi parempana kuin koskaan 2016.
Turbaanipäiset miehet ovat palanneet. This time they are twice as cool!

Liput 10 €.

 

Pe 19.01. Devil Dog Road klo 21.00

KEEP ROCK’N’ROLL ALIVE!

Devil Dog Road on rocktrio, joka “classic-rokkaa” rymistelleen genren raja-aitoja laidasta laitaan. Rokkia, jonka juuret ovat maassa. Pääasiassa omaa matskua, mutta keikoilla usein muutama makoisa laina mukana.

Liput 10€.

 

Pe 16.2. The Blue Rhythm Combo klo 21.00

The Blue Rhythm Combo soittaa rock’n’rollia – niin kuin sitä 50-60 -luvun taitteen tienoilla molemmin puolin Atlanttia soitettiin.

https://youtu.be/cYDFDDAMkjA

Liput 10€.

 

Pe 2.3. Dynamo 21.00

Dynamo on vuonna 2016 perustettu uusi joensuulainen rock-yhtye, jonka tarkoituksena on esikoisalbumillaan “IV” täyttää suomenkielisen rock-kentän keskellä ammottava aukko – se paikka jossa sähkökitara kuulostaa sähkökitaralta, rummut rummuilta ja kertosäkeet jäävät keikan jälkeen pyörimään otsalohkoon vielä grillijonopaininkin jälkeen.
17.2.2017 julkaistu pitkäsoitto sisältää yhdeksän melodisen kitararockin valioyksilöä ja levyn julkaisun myötä Dynamo lähtee kiertämään maita ja mantuja livekeikkojen muodossa. Bändin tavoitteena on vakiinnuttaa oma tukeva asema Suomen rock-kentässä ja pistää pystyyn hyvät iltamat riippumatta siitä, mihin keikkakosla kulloinkin päätyy.

DYNAMO:
Jussi Tapani Holopainen – laulu Ville Luhio – kitara
Antti Schroderus – basso Tuomas Miettinen – rummut

Liput 10€.

 

Pe 9.3. México Express klo 21.00

México Express on amerikkalais-meksikolaista rytmimusiikka soittava kitaratrio. Musiikkimme on iloinen yhdistelmä rock’n’rollia, jazzia, swingiä, boleroa ja valssia. Laulamme englanniksi ja espanjaksi.

Kokoonpano:
René Estefan – laulu, kitara
Mikael Bobacka – kontrabasso, laulu
Ville Ilmari – lyömäsoittimet, laulu

Ohessa valikoima ohjelmistostamme:
https://soundcloud.com/mexicoexpressfin

https://www.facebook.com/mexicoexpressFIN/

Liput 10€.